Een nieuw jaar met Jezus.

De eerste blog weer dit jaar. Dit keer geschreven, samen met tante Roos.

Ken je zo’n bal die bestaat uit allemaal kleine aan elkaar genaaide vakjes? Bedenk eens dat deze vakjes de dingen in je leven zijn: gezin, huis, werk, vrienden, kerk etc… Soms lijkt het alsof sommige vakjes een beetje zacht zijn geworden. Wat doe je met een bal die zacht is? Die pomp je op. Zo is het ook in ons leven, waar het even niet zo goed lijkt te gaan, waar het zacht is geworden. Daar moet worden opgevuld. Wat is er beter dan te vullen met Gods Woord? Niets. Alles wat deze wereld ons te bieden heeft, kan niet op tegen datgene wat God ons beloofd heeft. Tegen wat Hij voor ons heeft gedaan en nog steeds doet. Zorg dat je altijd dicht bij Hem blijft, en je laat vullen door Zijn Geest. Dan blijft jouw bal rond en stuitert hij waar God wil dat hij gaat. #GWGWTG

Soms zijn er situaties, die een beetje opgepompt moeten worden….

Je zult zien dat je van glorie naar glorie gaat, wanneer je Hem blijft zoeken en Hem altijd op nummer 1 zet.

Een goede bal is rond, hard en goed opgevuld. Ze stuitert, omhoog en omlaag. Vastberaden gaan we met elkaar het nieuwe jaar in, samen met God. 1 Kronieken 16:34 Loof de Heer, want Hij is goed, eeuwig duurt Zijn trouw.

Soms stuitert ons leven omhoog, en genieten we van  leuke dingen, hebben we mooie belevenissen en krijgen we Zijn ontelbare zegeningen. Natuurlijk zijn er ook situaties waar we in terecht komen, die minder fijn zijn, en vallen we weer naar beneden. In deze situaties houdt onze Vader ons nauwlettend in de gaten. Hij vangt je altijd op, hoe diep je ook dreigt te vallen.

En wanneer je God zoekt, en je vult met zijn Woord, is de bal weer mooi rond.

Soms doen dingen heel erg zeer, wanneer je gekwetst wordt of de dingen gaan niet zoals jij dat verwacht had.  Maar  God pakt ‘’ je bal” weer op, maakt het schoon en houdt het dicht bij ZIJN hart. 2 Tess 3:3 Maar de Heer is trouw. Hij zal u kracht geven en u tegen het kwaad beschermen.

Lieve familie in Christus, laten wij het komende jaar schouder aan schouder staan. Elkaar blijven bemoedigen en voor elkaar op de bres staan. Wetende dat God je altijd zal helpen, waar je gaat of staat.