Geschiedenis

LIFEHOUSE Amsterdam

 

Wij zijn LIFEHOUSE Amsterdam en zijn een gemeente die een hart en visie heeft voor onze stad en natie. Van oorsprong waren wij gericht op mensen van Nederlands-Indonesische afkomst die in Amsterdam en omstreken wonen en dat is de reden waarom onze diensten nog tweetalig zijn.

Het ontstaan van deze Indonesisch-Nederlandstalige gemeente begon bij de visie die senior pastor John Tan en zijn vrouw Atie, in Indonesië van God hebben gekregen. Zij zijn in het jaar 1994 in Amsterdam begonnen en hebben vervolgens diensten in Arnhem en Zwolle gehouden, om uiteindelijk weer in Amsterdam terug te komen en de gemeente hier te stichten.

Zo hebben wij ons in 1998 met de Indonesische kerkgenootschap de ‘Gereja Kristen Perjanjian Baru’
(Christengemeente van het Nieuwe Verbond) verbonden. Tevens zijn wij als gemeente bij de Verenigde Pinkster en Evangeliegemeenten in Nederland (VPE) aangesloten.

Uiteindelijk is deze gemeente in mei 2015 veranderd naar Lifehouse. De gezelligheid, de liefde van Jezus en de leiding van God is nog altijd hier gebleven, het is echter alleen een naamswijziging. Sinds 2018 heeft John Tan het stokje overgedragen aan zijn zoon Timothy Tan en Timothy’s vrouw Claudia Tan-Styns. John en Atie hebben nu een adviserende rol in Lifehouse en Timothy en Claudia zijn van plan om deze gemeente eerst gezond te laten worden en daarna willen ze focussen op groei.

“Alles wat god heeft toegelaten in het verleden, is een vorming geweest voor de toekomst.”

LIFEHOUSE Zwolle

 

Wij zijn een evangelische kerk in Zwolle – Holtenbroek gericht op mensen wonende in Zwolle en omstreken. Door ons gevarieerde aanbod aan zondagsdiensten en activiteiten willen wij een kerkgemeenschap zijn waar mensen zich thuis kunnen voelen.
In november 2012 is de gemeente Huis van Herstel Zwolle, officieel tot GKPB Nederland toegetreden. Hierdoor zijn wij met de Indonesische kerkgenootschap de ‘Gereja Kristen Perjanjian Baru’ (Christengemeente van het Nieuwe Verbond) verbonden. Tevens zijn wij als gemeente bij de Verenigde Pinkster en Evangeliegemeenten in Nederland (VPE) aangesloten.

De gemeente Huis van Herstel wil een plek zijn waar mensen hun ontwrichte relatie met God weer kunnen herstellen en van daaruit ook de relatie met de naaste verbeteren. Wij willen de mensen kennis laten maken met de liefde van God en de bevrijdende kracht van het evangelie van Jezus Christus. Zoals geschreven staat in Exodus 15:26: Ik, de HEER, ben het die jullie geneest. (NBV). Uiteindelijk is deze gemeente in mei 2015 veranderd naar Lifehouse. Sinds 2018 heeft John Tan
het stokje overgedragen aan Dick Ubro.