Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem , alle gij natiën ; want Zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja. Psalm 117

De betekenis van het woord “goedertierenheid” is: genade, gunst, goedheid, getrouwheid, vriendelijkheid en zachtaardigheid. Zo is onze God. Onze God die het aller-,allerbeste met ons voor heeft. Onze God die alles doet medewerken ten goede.

Ook in deze Coronatijd? Een tijd waarin veel mensen zich eenzaam voelen? Een tijd van verwarring, isolement, angst, verdriet en radeloosheid?

Ja, ook in deze tijd is Hij goed voor ons. Juist nu, wanneer we soms niet weten wat we moeten doen, en wat ons allemaal nog staat te gebeuren.

Geloof dat God genadig groot is. Want Hij geeft ons nu alle gelegenheid om tot Hem te komen en een persoonlijke relatie met Hem op te bouwen. Hij wil dat we Hem zoeken als we ons eenzaam voelen. Hij wil dat we Hem om raad vragen als we het even niet meer weten. En als je dat doet, Hem in de situaties ernstig zoekt, zul je merken dat Hij je hart vult met blijdschap. En dat je zelfs deze periode in een ander licht mag gaan zien. Waar dan opeens de twijfel verandert in hoop, de boosheid in blijdschap en de angst in vertrouwen.

God laat ons nooit in de kou staan. Ook al kunnen we nu even niet naar de kerk, Hij heeft ons de livestream gegeven, zodat we evengoed Zijn Woord kunnen horen. Op woensdagavond de Zoom, gebedsavond, waarin we elkaar bemoedigen en aansporen door gebed. Waar we elkaar, al is het maar een uurtje, even kunnen zien. God geeft ons dus de gelegenheid zodat we Hem kunnen zoeken. Hij staat er altijd klaar voor.

Is het niet geweldig, dat je mag weten en geloven dat je nooit alleen bent? Dat Hij je altijd zal dragen? Dat Hij je altijd ziet? Wanneer je thuis de kinderen moet helpen met hun online lessen. Wanneer je aan je bureau op je zolderkamer zit te werken, omdat je al heel lang niet naar je werk kunt. Wanneer je als juf of meester in een leeg lokaal online les moet geven. Wanneer je niet naar je kinderen en kleinkinderen kunt. Wanneer je alleen moet zitten op je verjaardag. Wanneer je in de zorg werkt en extra uren moet werken. Wanneer je online lessen moet volgen en je medestudenten niet kunt ontmoeten.

Hij ziet jou, mij, ons. Zijn ogen gaan over de hele aarde, kijken achter elke deur, zien elk hart aan.

Laat het een troost zijn voor een ieder die in deze tijd verdrietig is. Hij ziet jou op jouw plekje. Zijn goedertierenheid is machtig over ons, staat er in Psalm 117. Hij wil jouw trooster en verlosser zijn, dus mogen we Hem loven en prijzen.

Zijn trouw is tot in de eeuwigheid.