We doen vast allemaal wel eens iets om op te vallen. Iets wat op anderen indruk maakt. 

Een goed voorbeeld van indruk op anderen proberen te maken is het posten op socialmedia. Mensen plaatsen filmpjes, foto’s, en delen hun hele hebben en houden. Soms is het een nog heftiger dan het ander en kan het niet gek genoeg. “ Waarom doen mensen dat?” vraag je je misschien af. Een mens heeft bevestiging nodig. Likes en volgers. Gezien willen worden. Eigenlijk is het een bepaalde vorm van eer wat zij ontvangen als hun berichten worden geliked of zoveel honderd keer worden gedeeld. “Kijk eens wat ik allemaal kan of doe. Mijn leven is zo mooi en perfect. “ 

Hoe leeg is het leven, als het afhangt van volgers en likes….

Maar denk eens in , hoe leeg dat leven moet zijn, als het afhangt van likes en volgers die je helemaal niet kent. Wat heb je er eigenlijk aan? Is het een tijdelijke vervulling van blijdschap? Status? 

Wij hebben een volger. De allergrootste, hoogverhevene. Zijn naam is Jezus. Wat een voorrecht dat Hij ons kent. Ons niet liked, maar loved. Hij houdt van ons, zegent ons. Dat is veel groter dan welke like of comment dan ook. Zijn zegeningen , die je elke dag weer mag tellen. Je ziet ze misschien niet altijd, maar je mag geloven dat Hij met je bezig is. Een celebrity zal jou niet zomaar terug volgen, als we het over Facebook, Instagram of Tiktok hebben. Maar Jezus wel!

Dat staat geschreven in 2 Kronieken 16:9:

De HEER laat immers voortdurend zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp die hem met heel zijn hart is toegedaan (NBV)

Hij heeft ons zo lief!

Hij volgt je niet alleen, Hij draagt je ook nog eens. Dag aan dag. En dan nog iets… Hij gaf Zijn leven voor ons aan het kruis. Zo ver reikt Zijn liefde voor ons, zie 1 Joh 4:19. Dat wij Hem liefhebben, komt doordat Hij ons eerst heeft liefgehad.

Hij laat ons nooit met lege handen staan. Buiten het feit dat Hij zo goed voor ons zorgt, ons ziet en op ons let, heeft Hij ons ook de Bijbel gegeven, het antwoord op al onze vragen. Ook kun je Hem 24 uur per dag bereiken. Al je dankzeggingen, je blijdschap, vreugde en verdriet, je kunt Hem alles vertellen, Hij staat altijd voor je klaar.

Wij zijn zo ontzettend bevoorrecht dat we dit mogen weten, dit grote geheim, wat Hij ons heeft toevertrouwd.

Dacht je dat het leven van een celebrity interessant was? Als je Jezus aanneemt in jouw leven is dat van jou vele malen interessanter. Niet alleen hier op aarde, maar straks ook met Hem in de hemel.

Vergeet nooit, wij zijn Zijn kinderen. Kinderen van de allerhoogste koning. Koningskinderen.

Jesus loves you!

#wwgwtw