Voel jij jezelf soms minder? Heb jij ook weleens het  gevoel dat mensen op je neerkijken en dat je bijna aan hun gezicht kunt zien dat ze een mening over je hebben? Voel jij jezelf weleens teveel? Dat je bijna denkt:” sorry dat ik besta” ? God vindt het verschrikkelijk als we zo denken.  God heeft je gemaakt naar Zijn evenbeeld. Je bent kostbaar in Zijn ogen, een parel in Zijn hand, geliefd kind en erfgenaam, waardevol.

Gods belofte………..

In Jesaja 43:4 staat; Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zoveel van je dat ik de mensheid geef in ruil voor jou, ja alle volken om jou te behouden.

Wat een belofte is dat… Zo groot!

Wij hoeven dus niet te buigen voor sterke mensen geesten, want we hebben God aan onze kant. En als God voor ons is, wie zal er tegen ons zijn? Zo staat er in Gods Woord. Romeinen 8:31

In mijn werk kom ik bij rijke mensen, en vooral bij de kinderen van deze mensen voel ik me vaak minder. Ik ben dikker dan menig dochter en kan niet tippen aan hun dure kleding en perfecte make-up. Als ik met ze spreek voel ik me dik , dom en lelijk. Mijn liefde en zorg voor mijn cliënt om wie het uiteindelijk gaat, ben ik dan totaal vergeten.

Je bent een parel in Gods Hand…

Totdat er een paar dagen geleden een meneer, voor wie ik zorgde, een vel met stickertjes uit zijn bureaula haalde. “Deze vind ik mooi voor jou” en gaf het aan mij. Op de stickers stond: “Je bent een Parel”. Op dat moment wist ik dat God zelf tot mij sprak en door wat er op dit vel stond, wilde zeggen: “Ik hou van jou, Ik vind je mooi en waardevol, want Ik zelf heb jou gemaakt”. Toen besefte ik ook dat ik eigenlijk tegen God in ging als ik mezelf zo naar beneden haalde. En misschien was ik niet zo mooi, zo slank, en had ik geen dure kleding aan. Maar voor God was ik bijzonder.

God ziet het hart aan. God kijkt naar ons verborgen leven: is dat goed, is dat rein en is dat waardig en oprecht voor Hem , voor wie ik leef. Hij wil dat we bij Hem komen zoals we zijn. Twijfel nooit of je wel geschikt bent. Want jouw Hemelse Vader zal altijd van je houden!