Gebruik je wel eens een filter op de camera van je telefoon, als je een foto hebt gemaakt? Je haalt wat oneffenheidjes weg, maakt je gezicht wat mooier, je ogen wat sprekender. En als je dan helemaal tevreden bent, met het plaatje wat je gecreëerd hebt, stuur je het de wereld in. Je plaatst het op facebook, insta, snapchat en alles wat social media heet. En dan komen er, zoals je al had verwacht, binnen een paar minuten de likes en de reacties: “Looking good” “Wow” “Knapperd” etc., etc.…

Je glimlacht na het zien van die reacties, terwijl je heel goed weet dat jij het niet echt bent, die je aan de mensen hebt laten zien. Het ideale plaatje, hoe jij jezelf zou willen zien, is wat de wereld voorgeschoteld krijgt.

Maar wat maakt het uit hoe de wereld en je omgeving naar je kijken? Uiteindelijk beslis je zelf wat je wilt zien. Wat voor waarde heeft het als de wereld van je houdt, terwijl je niet van jezelf houdt?

Je kunt in de spiegel kijken, en zien wat jij denkt dat andere mensen zien. Je uiterlijk, je falen, tekortkomingen en je mislukkingen.

Maar is dat ook hoe God jou ziet?

Verander die spiegel voor jezelf. Kijk eens in Gods spiegel. Je ziet daar dan een meesterwerk. Een kind van de allerhoogste Koning. Gemaakt naar Zijn beeld. Hij die je al kende toen je in de moederschoot geweven werd. Hij die jou het waard vond om je het leven te geven. Als je weet wat Hij van je zegt, zul je anders naar jezelf gaan kijken. Hij houdt zoveel van je. Geliefd en gezegend kind. Jij met een hoop en een toekomst. Jij die uniek en prachtig bent gemaakt.

Dat is de waarheid over jezelf.

Twijfel je nog? Aan onze waarachtige God? Jouw maker, die elk haartje op jouw hoofd geteld heeft? Hij maakt geen fouten. Hij kijkt niet naar een  bewerkte foto, maar kijkt veel dieper. Hij ziet jou echt, en kijkt naar je hart. Naar een puur en rein hart, wat onverdeeld voor Hem klopt.

Blijf kijken in de spiegel van God, het zal je denken veranderen.

#wwgwtw