Wat de toekomst brengen moge, mij geleid des Heren Hand

Moedig sla ik dus de ogen, naar het onbekende land.

Leer mij volgen zonder vragen; Vader, wat Gij doet is goed!

Leer mij slechts het heden dragen, met een rustig kalme moed. (opwek.377)

Deze week kreeg ik opeens dit lied in mijn hart.

Als je de eerste paar zinnen leest, zie je dat er een overtuiging in zit. We weten onze toekomst niet, we weten wel dat Gods Hand ons leidt. Wij kunnen dus moedig het onbekende land in gaan, omdat Hij ons vastpakt en meeneemt. Ieder op zijn of haar eigen weg.

Pak Zijn Hand

En dan de laatste zinnen: gewoon Jezus volgen, zonder te vragen, omdat we weten dat wat Hij doet, goed is. We mogen geloven dat Hij precies weet wat wij aankunnen. Hij is een rechtvaardige God en zal je nooit boven vermogen beproeven. Weet dat Hij al je haren geteld heeft. (Luc 12:6-7) Hij kent je zitten en je opstaan. (Psalm 139:1) Hij kent je door en door. Je verdriet, je pijn, je vreugde, je diepste hartsverlangen. Het gaat erom of je Hem ook kent. Of je Hem ernstig zoekt.

God zorgt voor jou, elke dag, ieder uur, altijd!

Vraag jezelf eens af of het een wederzijds contact is. Of ben je een gelegenheidsgelovige, alleen op zondag, of wanneer het jou uitkomt?

Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik jarenlang zo’n gelegenheidsgelovige was. Wanneer het mij uitkwam sprak ik over God en deed ik wat Hij wilde. En dan was het eigenlijk altijd voor de mensen, die dan konden zeggen hoe goed ik bezig was. En natuurlijk had ik met name mezelf daarmee, omdat ik voelde dat de verwijdering tussen God en mij steeds groter werd. Ik was ook nooit mezelf, want ik moest overal de schijn ophouden. Eigenlijk hing ik aan elkaar van schijnheiligheid. Werd ik er gelukkiger van? Nee, absoluut niet, want het leiden van een dubbel leven kost enorm veel energie. Op een dag viel ik door de mand. Wat schaamde ik me, en wat had ik een spijt.

Zorg dat je nooit spijt krijgt, door de verkeerde keuzes te maken. Geef God jouw Hand en laat Hem je leidsman zijn. Zoek God, zoals Hij jou zoekt. Leef een overgegeven leven voor Hem, zodat je met opgeheven hoofd altijd jezelf kan en mag zijn.

Ik kan uit ervaring spreken dat ik enorm gelukkig ben geworden, nu ik niet meer schijnheilig hoef te leven. Dat mijn persoonlijke relatie met God echt is en steeds mooier wordt.

Ga naar het onbekende land, zonder vragen, met vertrouwen op Hem.

Het is de moeite waard. Echt waar!!