Spreuken 29:25

Vrees voor mensen spant een strik, maar wie op de Here vertrouwt is onaantastbaar NBG51

De laatste tijd speelt deze tekst steeds door mijn hoofd. En pas sinds een aantal dagen zie ik de geweldige belofte die hierin staat: Maar wie op de Here vertrouwt is onaantastbaar. Misschien herken je wel een stukje onzekerheid en vrees in jezelf…

-Wat zullen de buren daar wel niet van denken?

-Zou het raar zijn wat ik gezegd heb?

-Vinden de mensen mij wel aardig?

-Is het raar wat ik aan heb?

-Zal ik maar niet bidden voor mijn eten? Al mijn collega’s kijken zo.

Etc etc… er zijn een tal van dingen op te noemen waardoor je vrees kunt hebben, of erger nog, angstig kunt zijn. Deze tekst in spreuken geeft duidelijk aan dat, wanneer je bang voor mensen bent, je als het ware een klem op jezelf plaatst. Je bent gevangen, je hebt je vrijheid verloren. Denk maar eens aan een klem die wordt gebruikt voor wild in het bos. De beesten die daarin terecht komen lijden veel pijn en gaan dan dood. Ze zitten vast en kunnen niet meer weg. In zo’n klem wil je niet vast komen te zitten.

Dat hoeft ook niet, wanneer wij de belofte geloven:.. Maar wie op de Here vertrouwt… God zal je vrijmaken van die angst voor mensen. Je mag weten dat je zelfs onaantastbaar bent. Je bent van Hem,  hij heeft je apart gezet. Hij wil niet dat je bang bent. En al helemaal niet dat je klem komt te zitten.

In God ligt alle kracht en alle macht. En met Hem mogen wij vrijmoedig en met opgeheven hoofd leven.

Je hoeft er niet meer aan te denken of de ander jou wel goed genoeg vind. Of je wel goed overkomt bij de ander. Nee, je hebt alleen met Hem te doen en met Hem mag je wandelen in het licht. God wil dat wij blij en vrij leven, met Hem aan onze zijde. En dat is mogelijk als we Hem kennen in alles wat we doen. Vertrouw op Hem, dan ben je onaantastbaar. Hij is onze toevlucht, bij Hem ben je altijd veilig. En niemand zal je meer kunnen raken, ook al heb je misschien het idee dat niemand je mag. Of dat er niemand op jou zit te wachten.

Hij die de wereld in Zijn Hand houdt, Hij ziet jou wel. Hij zal je altijd beschermen.

Jesaja 41:10 Vrees niet, want ik ben met u; zie niet angstig rond, want ik ben uw God. Ik sterk u, ook help ik u, ook ondersteun ik u met mijn heilrijke rechterhand.

Dus … vrees niet, voor die ene collega, die het je zo moeilijk maakt. Vrees niet, wanneer je dat ene telefoontje moet plegen. Vrees niet, als je ergens binnen stapt en iedereen kijkt naar je….

Want Ik ben met u! daar staat Hij zelf garant voor en wat krijg je daar een rust door.

God is getrouw! Zijn plan met jou is zo enorm mooi en groot. Wanneer jij tegen dingen op ziet, wanneer jij misschien wat bang bent, bid dan tot Hem. Vraag of Hij je wil leiden. En of Hij jou de woorden en de wijsheid wil geven. Hij staat altijd klaar om je te helpen. In Hem zul je vrij zijn. #wwgwtw

De tekst van opwekking 760 hieronder, is enorm bemoedigend……