Soms zijn er dingen in je leven die je maar moeilijk kunt bevatten. In jouw ogen zijn ze misschien ook heel oneerlijk. Situaties waar je in terecht bent gekomen, die helemaal buiten jou om zijn gegaan. Maar het is nu wel jouw probleem. Je bent maar aan het piekeren hoe het komt, en nog erger: hoe je hier ooit weer uitkomt. Misschien bid je voor een oplossing, en lig je ´s avonds huilend op je knieën voor je bed. Smekend vraag je God om een oplossing. Maar het lijkt wel of God je niet hoort, want je krijgt maar geen antwoord …

Je gaat nog wel naar de kerk, maar daar lijkt het Woord wat gesproken wordt, ook niet helemaal in je hart te belanden. En je luistert nog wel naar worship, maar op de één of andere manier raakt het je hart niet meer zoals vroeger. Van binnen zit iets. Het is maar heel klein, maar het zit er wel. Het is een heel klein plekje van ongeloof. Ongeloof dat het ooit nog goed komt. Ongeloof dat God je ziet. Ongeloof dat je wel waardevol bent. En dat plekje wat eerst heel klein was, wordt steeds groter en groter, zolang je twijfelt aan de Gods grootheid en macht. De periode dat het van Gods kant stil lijkt, is jouw persoonlijke leerperiode. Natuurlijk heeft Hij jou gehoord, Hij hoort je altijd.

Dat zegt Jezus ook tegen Zijn discipelen: Maar gij, wanneer gij bidt, ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader in het verborgene; en uw Vader, die in het verborgene ziet, zal het u vergelden. (Mat 6:6)

God ziet jou in je grootste nood. Dus je hoeft echt niet bang te zijn dat Hij jou loslaat. Hij is je in deze periode aan het vormen en kneden, en neemt je mee naar dieper water. God weet al hoeveel je op hem vertrouwt. Maar weet je het zelf wel?

Een zwemleraar leert je zwemmen in het ondiepe. Maar pas als je één keer in het diepe water bent geweest, zonder grond onder je voeten, weet je pas dat je nooit meer bang hoeft te zijn, omdat je weet dat jij overal kan zwemmen. En wat een overwinning is dat, voor jou, omdat je weet dat God je niet heeft losgelaten! Het is een nieuwe stap in je relatie met Jezus. Hij wil in alles gekend worden, Hij is immers jouw allerbeste vriend. Hij kent alle uithoeken van je hart, je hartsverlangen. Hij kent je als geen ander. Hij heeft je gecreëerd. (Psalm 139).

Hij wil dat je een held of heldin bent in je dagelijkse strijd: Want God heeft ons niet gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht, liefde en van bezonnenheid. (2Tim 1-7 ) En met die kracht die je hebt gekregen, kun je korte metten maken met dat plekje van ongeloof. Je hebt er niets meer mee te maken.

Dus blijf je vasthouden aan Gods Woord. Blijf lezen over de helden en heldinnen uit de Bijbel. Ook zij hadden een strijd te strijden. Natuurlijk waren er voor hen ook angstige momenten. Maar zij bleven op God vertrouwen. En God zag hen. De God die toen en nu nog steeds dezelfde is, hielp hen de goede strijd te strijden. Vol van geloof was hun hart, want een ding wisten zij zeker, “Met Hem ben ik meer dan overwinnaar”

Dank God, dat Hij jou door de beproevingen heen helpt.

Prijs Hem, voor Zijn liefde aan jou bewezen

Loof Hem, voor wat Hij gedaan heeft en wat Hij nog gaat doen

Eer Hem met alles wat je in je hebt.

#wwgwtw