Welke afslag neem jij?

Romeinen 12:2 ‘En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene.’

Als je vernieuwd wordt in je denken, wil het zeggen dat je hele andere keuzes zult gaan maken dan je tot nu toe gewend bent. Je hebt het oude afgelegd en je nieuwe leven is begonnen. Dan ga je dus 100% voor God, want je weet dat je niet met 1 been op de brede weg kunt lopen, en met de andere op de smalle weg. En als je dan die keuze gemaakt hebt om Jezus te volgen, zul je merken dat Hij je ook steeds meer dingen toevertrouwt , openbaart. Wat misschien eerst nog niet duidelijk voor je was, laat God je beetje bij beetje zien. Je gaat als het ware steeds meer nieuw land innemen.

God vraagt alleen maar van je, of je heel hartig en trouw bent in je dagelijkse leven.

Want we kunnen geen twee heren dienen. We hebben te maken met een levende God, die de hele wereld overziet. Die bij ons thuis achter de deur kan kijken. Die God die jouw en mijn hart nog veel beter kent dan wij zelf. Hij weet precies waar onze strijd ligt en staat daarbij klaar om je te helpen.

Durf de juiste afslag in je leven te nemen en weet dat Hij er is om je bij de hand te nemen, en je te leiden op deze smalle, soms enge weg.

Ik nam ooit de verkeerde afslag. Wat eerst een prachtig paadje leek, bleek steeds meer een verrotte en donkere weg te worden. Alles zag er zo mooi uit, maar was uiteindelijk een zeepbel. Leugen en bedrog hadden in mijn omgeving de overhand en wanneer ik me dan begaf in het uitgaansleven, in een schreeuwerige omgeving, met hossende en dronken mensen, kon ik niet meer nadenken en de stem van mijn hart verstaan. Nu, twee jaar geleden, mocht ik mij door Gods grote genade bekeren. En toen ik mijn hart oprecht aan God gegeven had, kreeg ik zo’ n ander leven. Rijk en gevuld, en bovenal: ik werd gelukkig. Ik kreeg nieuwe vrienden. Vrienden die ik kon vertrouwen en die mij bemoedigden en aanvuurden. Ik werd een deel van onze lieve LifeHouse family, en ik mocht mee dienen in de kerk. En het ging echt niet allemaal over rozen, toen ik voor God gekozen had. Flinke stormen kwamen opeens in mijn leven, maar ik had God aan mijn kant en ik voelde me sterk door Zijn kracht. En zijn de stormen over? Nee, mijn leven is soms net een orkaan. Maar ook daarin neemt God mij bij de hand, en weet en voel ik dat ik gedragen wordt.

Ik kan Hem alleen nog maar loven en prijzen voor situaties, waarin ik Hem mag zien.

Zefanja 3:17 ‘opdat Christus door het geloof in uw harten woning make. Geworteld en gegrond in de liefde,’

Twijfel je nog om je oude leven op te geven, omdat het allemaal veel makkelijker is en het allemaal zo mooi lijkt? Wordt dan wakker en laat je niet bedriegen. Je zult nooit gelukkig worden. Weet dat de wereld ten onder gaat, met zijn vreugde en verdriet. Maar het Woord van God zal blijven staan. Het zal zelfs niet kunnen wankelen.

Kies de smalle weg, die niet de makkelijkste is, maar wel de aller,  aller beste. Je trouwste vriend en vader, God,  zal je helpen. En je zult straks voor eeuwig bij Hem mogen leven.