Zing!

Psalm 63: 4-5 Uw liefde is meer dan het leven, mijn lippen zingen uw lof. U wil ik prijzen, mijn leven lang, roepend uw naam, de handen geheven.

Wanneer ik in de nacht aan het werk ben, heb ik opeens een lied in mijn hoofd. In gedachten zing ik de tekst: “Voor eeuwig is Uw heerschappij, Uw troon staat onwankelbaar, ongeëvenaarde kracht ligt in Uw grote Naam. Naam boven alle namen, hoogste Heer” Ik bedenk me wat een geweldige tekst dit eigenlijk is, en wat een belofte er in staat. Het bemoedigt mij zo diep in de nacht en ik ben dankbaar dat ik dit lied zo bewust mag begrijpen.

Wij mogen geloven dat onze hoogste Heer, onze grote God, er voor altijd is. Niemand kan Hem evenaren, ook al wordt er door de Satan soms wat anders ingefluisterd. Nee: alleen Zijn troon staat onwankelbaar. Onze troost hoeven wij nergens anders te zoeken, want er is geen grotere God dan Hij. Wat hebben we prachtige liederen, met zoveel inhoud. Naast het lezen in de Bijbel is het zo fijn om te zingen, muziek te maken of te luisteren. Ook al zit je misschien in een moeilijke situatie, en voel je  je niet in staat om te zingen. Luister er dan naar. Het helpt je erdoorheen.

“Ons verdriet wordt een lied”, zingen we in het lied “God maakt vrij”.

Wees bewust van wat je zingt of luistert. Het geeft je zoveel blijdschap, omdat God ook door een lied tot je spreekt.

Wanneer je in huis loopt te zingen, ben je tot de tanden toe gewapend. De vijand krijgt geen voet bij je aan de grond, wanneer je de woorden van Jezus uitzingt. Want wat zit daar een kracht in. De vijand kijkt wel beter uit, om bij je in de buurt te komen. Met jouw lied vlucht hij meteen weg.

Ik heb ooit aan God gevraagd of Hij mij, als ik wakker werd, dan wakker wilde maken met een lied. En ik kan zeggen dat mijn gebed ook echt verhoord is. Elke dag word ik wakker met een lied, waarvan ik dan geloof dat God mij hier iets mee duidelijk wil maken. Soms komt het pas veel later op de dag, dat ik begrijp wat de bedoeling van de tekst was, die ik die ochtend in mijn hoofd had. Wat een bemoediging van God zelf en wat ben ik dankbaar dat Hij zelf tot mij wil spreken door deze liederen.

Het is zeker de moeite waard om te gaan doen. Stem af op de Hemelse Radio. En ik weet zeker dat je dagen mooier zullen worden. En zelfs in je verdrietigste en donkerste periode een hulp zullen zijn om je er doorheen te helpen.

Je dankbaarheid zal nog dieper zijn. Je  blijheid zal een goddelijke blijheid worden.

Dus zing!

#wwgwtw