Vanaf het eerste moment dat wij elkaar spraken, nu bijna 3 jaar geleden, hadden we een klik. In de kerk zat ik vaak achter haar, en noemde ik haar binnen een mum van tijd zr Burberry. Dat kwam door haar geblokte tas en sjaal. Verschillende keren zat ik met haar in de hal, op de taxi te wachten. Dan zaten we te praten over van alles en nog wat. Ze was zo enthousiast over het Woord, en ondanks al haar pijn en ongemakken, was ze God zo dankbaar voor alles wat ze nog wel kon.

Toen de Corona uitbrak, begon ik haar brieven te schrijven, en wanneer ze die dan ontvangen had, belde ze mij op. Zr Kioetie  onthield alles, want ze zat dan wel in haar rolstoel en ze was ziek, maar slim was ze ook. Ze hield ontzettend van kunst, boeken en muziek. Maar ze hield bovenal van God.

Op een dag wist ze ook hoe FaceTime werkte en dat leidde tot hilarische momenten.

Vorig jaar ging het qua gezondheid nog een stukje slechter met haar. Ze moest haar dierbare huisje in Amsterdam verruilen voor een kamertje in het zorgcentrum in Amstelveen. En ondanks het gemis van haar fijne huis, bleef ze zo dankbaar. Dankbaar voor alle zorg die ze kreeg. Zij was een getuigenis en een licht in het verzorgingshuis. Ik sprak de zuster die haar dagelijks verzorgde, en die was een en al lof over Kioetie. Want ze klaagde nooit, ze was geduldig en wachtte rustig tot zij verzorgd werd.

In de zomer zochten Marco en ik haar in Amstelveen op. We hadden een heerlijke middag met haar in de tuin. Ze vertelde honderduit en ze genoot zichtbaar van ons bezoekje. We haalden herinneringen op aan de reis die ze met deze gemeente nog maakte naar Israël en Jordanië, in 2012, en wilde van iedereen in de connectgroep weten hoe het met ze ging, want hoewel ze al lang niet meer kon komen, voelde ze zich nog steeds betrokken en soms werden de connect avonden bij haar thuis gehouden.

Vanuit ons project ONE, Omzien Naar Elkaar, stuurden we ook nog kaartjes. Maar de laatste tijd werden die niet meer beantwoord. Ook kreeg ik haar telefonisch niet meer te spreken.

En een paar dagen geleden hoorden we het verdrietige nieuws dat zr Kioetie is overleden. Ze is Gods heerlijkheid binnen gegaan. En mag zonder pijn bij Hem wonen.

We zullen haar missen, zr Burberry……